+47 33 74 05 60

Phone

Enkel eller dobbel krets?

CE-direktiv EN 13155 krever et ekstra fallsikringssystem når det brukes en vakuumløfter på en byggeplass. Dette kan oppnås på to forskjellig måter:

  • 1 (enkel) vakuumkrets med ekstra fallsikring.
  • 2 (doble) uavhengige vakuumkretser.

1 (enkel) vakuumkrets
Alle sugeputer er koblet i én vakuumkrets, løftekapasiteten er summen av alle tilkoblede sugeputer. Bruken av en sekundær fallsikringsenhet kreves, VIAVAC vakuumløftere oppnår dette ved å bruke sikkerhetsstropper.

2 (doble) uavhengige vakuumkretser.
Hver krets er koblet til et eget par sugeputer som minst er i stand til å holde en last tilsvarende 2 ganger maks. lastgrense.
Hvis vakuumet i en krets svikter, vil cladboy holde lasten sikkert med den andre kretsen, og en visuell og akustisk alarm vil varsle operatøren.

Bruk av en ekstra fallsikringsenhet kreves derfor ikke.

Fordeler:
– Kan ikke bli glemt
– Sparer ekstra håndtering ved installasjon

Ulemper:
– Dobbelt antall større sugeputer nødvendig for å oppnå samme løftekapasitet.
– Dyrere pga. dobbelt antall vakuumkomponenter.

Vårt råd:

Med sandwichelementer:
I de fleste tilfellene er det mulig å feste fallsikringsstropper på sandwichpaneler, og dermed kan du velge en vakuumløfter med enkelt krets og bruke fallsikringsstropper.
Vi anbefaler imidlertid å bruke vakuumløftere med to kretser fordi vi mener dette er fremtiden.

Med glass:
På grunn av det store mangfoldet i dimensjoner og monteringsposisjoner er det ofte praktisk umulig å bruke fallsikringsstropper. Vi vil derfor alltid anbefale å bruke vakuumløftere med to vakuumkretser.