+47 33 74 05 60

Phone

Prosjekter Tak

Montering av buede takpaneler

Neptunus er spesialist i design, leasing og bygging av både telt for arrangementer og demonterbare bygninger. Fra 10 m² til 20 000 m² eller enda mer, fra grunnleggende standard til luksus. For å sørge for rask og sikker montering av lange buede paneler søkte Neptunus etter en spesiell vakuumløfter.

Mer om dette prosjektet

De trengte en vakuumløfter som kunne montere lange sandwichtakpaneler opptil maksimalt 24 meter i én enkelt operasjon. Vakuumløfteren måtte kunne justeres raskt og enkelt til lengden på sandwichpanelene. Et ytterligere krav var at panelene måtte kunne monteres både rett og i en oppoverbuet form.

For å oppfylle kravene til design utviklet VIAVAC i samarbeid med Hans Eijlers, administrerende direktør i Neptunus, en vakuumløfter med en teleskopisk travers til å justere sugekoppavstanden til de forskjellige panellengdene.

For å montere panelet i en bue i enden ble det utviklet et oppheng som var justerbart i høyden. Dette gjør det mulig å bøye panelet til ønsker form og lengde.

For å sikre brukervennlighet er enheten utstyrt med et dobbelt vakuumsystem som gjør det unødvendig å bruke ekstra sikkerhetsutstyr og der styringen er forsynt med en trådløs fjernkontroll.

For transport av vakuumløfteren finnes det en spesiell ramme utstyrt med ekstra støtte for den lange tverrbjelken, slik at maskinen kan transporteres enkelt fra ett prosjekt til et annet.

Mindre om dette prosjektet

Arrow

Med dette prosjektet brukes CladBoy CB5.

Montering av 22 m lange sandwichtakpaneler

VIAVAC vakuumløfteren brukes til å installere 22 m lange steinullisolerte sandwichtakpaneler. Panelene (som kan være 150 mm tykke) veier 450 kg. Til dette prosjektet ble det benyttet CladBoy CB5 med dobbel vakuumteknologi.

Mer om dette prosjektet

Sikker og effektiv
På grunn av den høye egenvekten kombinert med lengden av panelene brukes det flere mellomliggende sugekopper for å oppnå en god fordeling av vekten. For installasjonsteamet var arbeidet med VIAVAC vakuumløfteren en sikker og effektiv metode for å installere de lange panelene.

Mindre om dette prosjektet

Arrow

Med dette prosjektet brukes CladBoy CB5.

Tak- og veggkledning til en stor fryselagerbygning

For å installere sandwichtak- og veggpaneler i fryselageret ble det benyttet forskjellige VIAVAC vakuumløftere. CladBoy CB4 ble brukt til takpanelene og CladBoy Compact til veggpanelene. Installasjonsarbeidet ble utført av KIM Nederland fra Apeldoorn.

Fryselagerbygningen består av en 40 m høy stålkonstruksjon med tak av sandwichpaneler. Fasaden har en tykkelse på 20 cm og paneler opptil en lengde på 19 m.

Mer om dette prosjektet

Strenge sikkerhetskrav på byggeplassen
For dette prosjektet ble det stilt svært strenge krav om sikkerhet på byggeplassen og arbeidsforholdene til de ansatte. Bruken av VIAVACs vakuumløfter bidro til å gjøre det mulig å montere de lange og tunge sandwichpanelene på en sikker og effektiv måte.

Fryselageret har mer enn 21 000 palleplasser og et helautomatisk logistikkgjennomstrømningssystem ved en driftstemperatur på -17 grader.

Mindre om dette prosjektet

Arrow

Med dette prosjektet brukes CladBoy CB4.