+47 33 74 05 60

Phone

Prosjekter

Montering av buede takpaneler

Neptunus er spesialist i design, leasing og bygging av både telt for arrangementer og demonterbare bygninger. Fra 10 m² til 20 000 m² eller enda mer, fra grunnleggende standard til luksus. For å sørge for rask og sikker montering av lange buede paneler søkte Neptunus etter en spesiell vakuumløfter.

Mer om dette prosjektet

De trengte en vakuumløfter som kunne montere lange sandwichtakpaneler opptil maksimalt 24 meter i én enkelt operasjon. Vakuumløfteren måtte kunne justeres raskt og enkelt til lengden på sandwichpanelene. Et ytterligere krav var at panelene måtte kunne monteres både rett og i en oppoverbuet form.

For å oppfylle kravene til design utviklet VIAVAC i samarbeid med Hans Eijlers, administrerende direktør i Neptunus, en vakuumløfter med en teleskopisk travers til å justere sugekoppavstanden til de forskjellige panellengdene.

For å montere panelet i en bue i enden ble det utviklet et oppheng som var justerbart i høyden. Dette gjør det mulig å bøye panelet til ønsker form og lengde.

For å sikre brukervennlighet er enheten utstyrt med et dobbelt vakuumsystem som gjør det unødvendig å bruke ekstra sikkerhetsutstyr og der styringen er forsynt med en trådløs fjernkontroll.

For transport av vakuumløfteren finnes det en spesiell ramme utstyrt med ekstra støtte for den lange tverrbjelken, slik at maskinen kan transporteres enkelt fra ett prosjekt til et annet.

Mindre om dette prosjektet

Arrow

Med dette prosjektet brukes CladBoy CB5.

Montering av 22 m lange sandwichtakpaneler

VIAVAC vakuumløfteren brukes til å installere 22 m lange steinullisolerte sandwichtakpaneler. Panelene (som kan være 150 mm tykke) veier 450 kg. Til dette prosjektet ble det benyttet CladBoy CB5 med dobbel vakuumteknologi.

Mer om dette prosjektet

Sikker og effektiv
På grunn av den høye egenvekten kombinert med lengden av panelene brukes det flere mellomliggende sugekopper for å oppnå en god fordeling av vekten. For installasjonsteamet var arbeidet med VIAVAC vakuumløfteren en sikker og effektiv metode for å installere de lange panelene.

Mindre om dette prosjektet

Arrow

Med dette prosjektet brukes CladBoy CB5.

Tak- og veggkledning til en stor fryselagerbygning

For å installere sandwichtak- og veggpaneler i fryselageret ble det benyttet forskjellige VIAVAC vakuumløftere. CladBoy CB4 ble brukt til takpanelene og CladBoy Compact til veggpanelene. Installasjonsarbeidet ble utført av KIM Nederland fra Apeldoorn.

Fryselagerbygningen består av en 40 m høy stålkonstruksjon med tak av sandwichpaneler. Fasaden har en tykkelse på 20 cm og paneler opptil en lengde på 19 m.

Mer om dette prosjektet

Strenge sikkerhetskrav på byggeplassen
For dette prosjektet ble det stilt svært strenge krav om sikkerhet på byggeplassen og arbeidsforholdene til de ansatte. Bruken av VIAVACs vakuumløfter bidro til å gjøre det mulig å montere de lange og tunge sandwichpanelene på en sikker og effektiv måte.

Fryselageret har mer enn 21 000 palleplasser og et helautomatisk logistikkgjennomstrømningssystem ved en driftstemperatur på -17 grader.

Mindre om dette prosjektet

Arrow

Med dette prosjektet brukes CladBoy CB4.

Nytt sentrallager for Henkel

CladBoy Compact GB2-375 ble benyttet til vellykket montering av veggpanelene i det nye sentrallageret til Henkel. Sentrallageret er det største helautomatiske lagersenteret i verden med en samlet gulvflate på 16 000 m² med 10 etasjer og en kapasitet på 90 000 palleplasser. 

Mer om dette prosjektet

Krever minimum innsats
Fasader konstruert med sandwichpaneler med steinullisolasjonskjerne, ble levert og montert av Brucha. Denne kompakte vakuumløfteren er forsynt med et dobbelt vakuumsystem. Derfor kunne de tunge sandwichpanelene (ca. 300 kg med en lengde på ca. 12 m) monteres hurtig, på en effektiv måte og med et minimum av arbeidskraft.

Mindre om dette prosjektet

Arrow

Med dette prosjektet brukes CladBoy compact GB2-375.

Glassmontering i kontorbygget “The Edge”

Det mest bærekraftige kontorbygget i verden finner du i Amsterdamse Zuidas. Med mer enn 13 000 m² glass i fasaden vekker bygningen betydelig oppmerksomhet for reisende på A10-motorveien. For å montere veggene søkte Rollecate et flerfunksjonelt vakuumløfteverktøy til å montere glasselementer i ulike former og dimensjoner i en skråning. Løsningen de valgte var VIAVAC GBX.

Mer om dette prosjektet

Radiostyrt fjernkontroll
Den radiostyrte fjernkontrollen sparer mye tid og bruk av ekstra høye plattformlifter. Da prosjektet var ferdig, uttrykte hovedentreprenøren, Henk Hakman, sin tilfredshet: “VIAVAC GBX var den riktige løsningen for dette prosjektet og oppfylte alle våre forventninger.”

Mindre om dette prosjektet

Arrow

Med dette prosjektet brukes VIAVAC GBX2.

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for forbedret funksjonalitet samt forbedre ytelsen og brukeropplevelsen vi tilbyr, og for å øke relevansen til våre tilbud. Vennligst klikk på «Jeg godtar» hvis du godtar vår bruk av informasjonskapsler.

Her kan du lese vår personvernerklæring og bruk av informasjonskapsler.